Pups

Een pup moet nog overal aan wennen en veel eigenaren doen hun best om de pup mee te nemen naar zoveel mogelijk verschillende situaties. Jammer genoeg wordt hierbij de trimsalon vaak vergeten. Het gevolg is dat veel honden voor de eerste keer in een trimsalon komen als ze ruim 6 maanden, soms zelfs al ouder, zijn. In een aantal gevallen heeft de hond dan al last van klitten in de vacht.

Als de hond dan kort moet omdat hij of zij al volledig vervilt is, of er extra kosten bij komen om de hond te ontklitten, valt dat vaak tegen. Voor de hond zelf is een eerste trimbeurt dan ook extra pittig. Alles in de trimsalon is al nieuw voor de hond; op tafel staan, wassen en föhnen, het geluid van de tondeuse etc. In combinatie met een vacht die vervilt is of ontklit moet worden is de eerste ervaring met een trimsalon niet positief en dat is jammer.

Wennen aan de trimsalon

Om dit te voorkomen is je pup al veel eerder welkom in de trimsalon. Vanaf de leeftijd van 8 weken is je pup welkom om, samen met jou, te komen “snuffelen”. Je pup maakt kennis met de geurtjes en geluiden in de trimsalon en natuurlijk wordt er geknuffeld. Als de pup 12 weken oud is kan hij of zij al komen voor een puppy-wenbeurt waarbij hij of zij lekker gewassen en gedroogd wordt. Afhankelijk van het ras knip ik ook de voetjes rond en de oogjes vrij. Daarna plannen we vanaf 16 weken de eerste hele trimbeurt. Je pup weet dan ondertussen al wat de trimsalon is.

Op deze manier went je pup spelenderwijs en op een ontspannen manier aan een bezoek aan de trimsalon en ben je in de gelegenheid om allerlei vragen te stellen over de (vacht)verzorging.